Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, 3 November 2009

Tak Dapat Tengok TARI TIRANA

SEDIH giler aku malam ni sebab tak dapat nak tengok TARI TIRANA gara-gara SI CAPIK lahanat tuh. Well orang yang kurang berada macam akuh ni. Manalah mampu nak memiliki TV banyak2 kan? Walaupun dah murah sekarang ni. Kena redho lah mana tv yang nak di tengok oleh bapak aku.

Sedih giler ni. Tarik muka 14 incilah. Malas nak melawan ke apa. Nanti masuk dalam ketegori anak derhaka pulak. Masuk neraka pulak nanti. Walaupun aku ni kompom akan masuk neraka dulu tapi tak naklah berdosa dengan mak bapak aku. Tak berkat hidup. So, sebagai anak yang baik aku terpaksa redho ajer. Menyampah tu kena lah tahan. Nak marah macam mana pun dia bapak aku.

Ingat nak tengok melalui website TV3. Nak bukak website TV3 pun lambat ya amat inikan pulak nak view dia nyer oline vedio. Jangan bermimpilah. CELCOM pun satu jugak lahanat. Lembab tahap cipan sever dia kat tempat aku ni. Tak reti2 ker nak upgrade network dia orang? Aku tengok setiap hari broadband dia lembab ajer. Ntahlah bila nak upgrade nyer... Makan duit hasil tipu pelanggan kan haram. Dah baik2 ada link dengan TM sibuk nak kuar dari share. Tak ke bangang namanya tu. Apa hal ni? Dari isu TARI TIRANA tiba-tiba masuk isu broadband CELCOM yang macam lahanat apa hal pulak? AKu tak kira aku nak menguntuk direct jer. Ini rasa tak puas hati aku. Ambik pakage 68 hengget per mounth. Tapi kena bayar 71 hengget macam mana tuh? Tak ker lahanat namanya tuh? Nak download lagu 1.5MB pun aku boleh pergi berak, kencing, mandi, cuci baju, mop rumah siap pasang langsir lagi. Tak habis.-habis download. ternyatakan kelembabpannya? Perlukak aku bangga dengan broadband CELCOM ni? Lahanat jer lebih.

WAH!!!! mesti tertanya-tanya siapa jantanz ni kan? you olls, jangan tak tahu, Lulu si kawan aku yang bermulut becok suka mencelah kat page aku ni tak duduk diam bila tgok mamat yang bernama glamour Shaz Jazle ni. Menurut Lulu jantanz ni taste dia nok. Apa lagi Lulu, terbanglah ke Serawak, menyantet ala-ala versi mandrem kat jantanz ni. Kompom terus sujud seru kat ko ajer nanti. Ahahahaha.....

Tapi jangan makan hati pulak bila tiba-tiba ko penat menyantet(santau) akak jugak yang dapat. Macam mana tuh? gehget jari jerlah ko nok. Terbanglah ko macam nonok kehilangan sayap nyer? Ops! Ada sayap ke nonok ko? Ops! tersensor pulak aku. Biasalah aku kalau dah bengang memang mulutz tak ada insurans. Lantak pilah orang nak kata aku penulis mulut lahanat ala-ala Azuan Ali ker apa. Yang penting aku dah lepaskan kebengangan aku kat dalam blog ni dan menjadi tatapan manusia-manusia yang suka membaca ceritera aku... wah nama aku kat blog aku HJ gitu! Ala-ala MJ. Macam mana tuh? Jangan jealous ceq2 gayah semua yer? Saja suka-suka... Ahahahaha....

Kenapa pulaklah sampai dua gambar jantanz jambu ni? Muka ala-ala bekas laki Nana paling comel (tajuk lagu okey? jangan nak perasan ko nana. Aku bukan puji ko) si Faizal Yusof tuh. Nana tu bangang ker apa? Ada ke dapat laki ala2 taste Lulu (Lulu jugak yang kena) boleh mintak cerai? Ni mesti di Faizal tu main kayu tiga tak (andaian jer erk?). Well, jantan taste Lulu macam tu kompomlah ramai yang bergegear jiwa nak. Macam lulu (kena lagi Lulu dgn aku ahahaha....)

Hai, malam ni memamng malam tension dan bengang aku. Dahlah tak dapat tengok TARI TIRANA. Broadband CELCOM aku ni macam lahanat. Lembab tahap berlendir you olls. Sakitnya hati aku!!!!!!!!!! Nak aje aku laung satu melaya biar CELCOM dengar malu sendiri ahahahaha.... petang tadi hujan lebat giler... November menandakan Batu Pahat mula masuk fasa musim hujan. Hope tak banjirlah. Derita weh banjir. Lagi2 time nak mengemas bila dah surut. Tu belum masuk derita duduk kat sekolah. Mintak dijauhkan. Sekarang ni aku bengang dengan ketua kampung aku nih. Dapat peruntukan keorek parit tak di guna. Guna duit tu untuk diri sendiri. Last2 kena sakit dah tahap nak mati pun masih tak hengat lagi. Tuh lah hobatnya terlalu banyak makan duit rakyat. Susahlah ko nak mati. So, aku harap dia sedar yang parit kat kampung ni dah ditumbuhi dengan teratai. Dah macam tasik buatan jer. Aku rasa kalu aku terjun parit depan rumah aku tuh. Ntah2 paras lutut aku ajer. Sebab tak pernah korek. Dah banjir kang baru sibuk nak korek. Bila tahi dah kat hujung bontot baru nak cari jamban. Itulah kaedah yang telah digunakan oleh ketua kampung, kampung aku ni. Sama2 aje lahanat macam CELCOM tuh.

MOOD:: Aku bengang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mantap