Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 21 Mei 2011

Perfume Pilihanku | Bvlgari - Aqva Pour Home




Wokey! Post kali ni aku nak berkongsi tentang perfume pilihanku yang sangat menjadi kegemaranku ketika ini. Ngeh Ngeh Ngeh.... Perfume itu adalah.. BVLGARI - AQVA 'Pour Home'. Perfume ni ada dua jenis satu yang kata atas tu dan yang satu edisi Marine. Ha.. perfume ni for men ok? Kepada pengemar perfume yang berbau fresh atau segar. Lebih tepatnya bau bayu laut, perfume ini adalah pilihannya. baunya seakan Clinque Happy for men dan sedikit macam CK Summer. Fresh dan menyegarkan. Dan yang paling penting perfume ini sangat long lasting. Kekal lama dengan 4 kali pam hahaha.. aku ni memang jenis manusia kalau diri tak berbau wangi memang tak confident nak berjalan di khalayak ramai. Kena wangi2 jugak. Hehehe.. Aku pakai pukul 11 pagi. Pukul 6 petang still bau lagi. Yang penting selepas di cuci pun baunya tetap tertinggal di pakaian. Itulah bukti yang perfume ini original. Memang best baunya. Harga dia just RM200++ je... hehehe... selamat mencuba...

Sedikit info tentang perfume ini:

Rating pilihan pengguna.


This aromatic aquatic fragrance gives men energy and refreshment with its marine notes. Aqva Pour Homme starts with fresh aromas of petit grain and citruses. The heart of the fragrance features Posidonia Oceanica seaweed. The base is extremely masculine due to mineral amber and woody notes.
Top Notes: mandarin, orange and petit grain. Heart: Santolina lavender, cotton and Posidonia sea weed. Base: mineral amber, woody notes and clary sage.
Available as 50 and 100 ml EDT. Made in 2005.
The nose behind this fragrance is Jacques Cavallier.

Perfume Pyramid

Top Notes
Petit Grain orange Mandarin Orange
Middle Notes
Seaweed Lavender Cotton flower
Base Notes
Patchouli Virginia cedar Woodsy Notes amber

Mantap