Dikuasakan oleh Blogger.

Ahad, 24 Julai 2011

Jom Buat Handbeg dari seluar jean terpakai anda....



Ha... you all... ada tak seluar2 jeans korang yang dah over the size atau yang dah sempit sebab kegemukan yang melanda diri anda? Ha... kalau ada, jangan buang. Masih ada kegunaannya. Mungkin hasilnya tak segah Louis Vutton, tapi bila ianya dihasilkan oleh kita sendiri, pasti kita akan bangga menggunakannya. Silap-silap ada yang nak tempah you all... kurlas sangat... so, kat sini aku sharing is caring tutorial untuk membuat beg tangan daripada seluar jeans yang dah tak pakai.. hehehe... kalau nak lebih cantik boleh digubah mengikut kreativiti kalian. Jangan guna jeans yang masih dipakai.. menanges korang nanti. Hehehe...





Part 01




Part 02




Part 03




Part 04



Part 05



Part 06



Part 07



Part 08



Part 09

Make a Jeans Handbag: Sewing Around Lining -- powered by ehow


Part 10



Part 11



Dah puan siap... walaupun nampak rumit tapi kalau dibuat dengan rasa keicintaan dan rasa ikhlas mesti handbeg ni akan terhasil dengan baik. Selamat mencuba!!!

Mantap