Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 30 Jun 2012

Tips Pemakaian Perfume

http://matcuoi.comTETIBA malam ni, tergerak hati pulak nak update blog dan bercerita perihal pemakaian perfume. Wal hal tajuk ini dan cara-cara pakai perfume gini dah melambak2 orang buat. Tapi aku baru nak buat. Cane tu? hehehehe....http://matcuoi.com


Tapi tak apalah, tak salah berkongsi sesuatu yang dah melambak kat Google kan? Manalah tahu masih ada yang masih tak tahu topik yang aku nak kongsikan ni. Sejujurnya aku memang giler perfume. Baru-baru ni aku borang 3 perfume terus. Cane tu? Siapa nak jawab?http://matcuoi.com Malu plak hehehe


Aku beli tiga perfume ni:

Yang Lady Million tu, beli sebab nak pouch dia jek waaaa... keji tak hahahaha... aku ni memang seorang yang boros betullah. Kalau pasal perfume, dah berkenan memang akan beli wal hal perfume sebelum ni melambak-lambak tak habis guna lagi. Cane???http://matcuoi.com. Sabar ajelah...

Lady Million tu memang bestlah bau dia, woody sgt.... tersangatlah stronger... tetiba nak menyanyi lagu Stronger, cane? Hahahaha....http://matcuoi.com Unforgivable tu bau dia ala-ala buah Lai. Strong gak. Bila bau perfume tu, mesti teringat si Faizal. Dia pun pakai perfume tu gak. Tapi dia punya for men, yang aku beli ni for women. So, yang for men agak kuat bau dia. Yang for women lembut sikit. Hehehehe.... Motiff pakai perfume for women?http://matcuoi.com ada aku kesah? Yang CK tu bau buah delime... pun best gak!!!


OKEYLAH!!! aku dah jauh melencong dah ni. Okeh back to the topic, so, kat sini aku kongsi tips pemakaian perfume supaya tahan lebih lama. Bukan tahan selama-lamanya ok? Tahan lebih lama dari kebiasannya.


1. Setiap perfume mempunyai keharmonian baunya tersendiri. Sekiranya anda menggunakan perfume lebih daripada satu pada masa yang sama, keharmonian perfume akan hilang. Ini akan hanya merosakkan ciri-ciri setiap perfume dan menimbulkan bau yang kurang menyenangkan. Oleh itu, elakkan menggunakan lebih daripada satu jenis perfume pada masa yang sama kerana ia menjejaskan keharmonian bau.http://matcuoi.com



2. Untuk memastikan wangian dari perfume anda berkembang secara baik, oleskan perfume atau minyak wangi paling kurang 1 jam sebelum anda pergi untuk memberi waktu kepada minyak wangi untuk mesra dengan minyak pada kulit anda.http://matcuoi.com

3. Perfume berkesan kepada kulit yang 'panas' dan mempunyai peraliran darah yang baik. Oleh itu, kenal pasti tempat atau bahagian tubuh yang perlu dikenakan perfume. Ada 7 point utk mengekalkan keharuman perfume iaitu:
1. belakang telinga
2. nadi pada sendi tangan
3. siku
4. ruang bawah dada
5. celah paha
6. belakang lutut
7. pergelangan kaki

http://matcuoi.com
4. Sesiapa yang suka bertukar perfume dinasihatkan berhati-hati apabila memakai perfume di pakaian. Kesan perfume yang tertinggal pada pakaian benang bulu sebagai contohnya mungkin tidak sesuai dengan pemakaian perfume baru. Pakaian juga mungkin boleh rosak disebabkan oleh perfume tersebut.http://matcuoi.com

5. Bagi mereka yang tidak serasi atau sensitif terhadap perfume, cuba gunakan bau yang lebih ringan.http://matcuoi.com
6. Perfume boleh tahan lama selama enam bulan. Sekiranya ia dijaga rapi, ia bertahan lebih lama. Perfume hendaklah diletakkan di dalam tempat gelap bersuhu bilik. Untuk botol baru, ia boleh disimpan selama setahun tanpa dibuka tudungnya. Jangan simpan perfume dalam peti sejuk kerana khuatir akan memberi kesan kepada makanan.http://matcuoi.com



Hope apa yang aku kongsikan dapat membantu sedikit pada korang yang baru nak pakai perfume ek? Selamat mencuba!!!!http://matcuoi.com

Mantap