Headlines
Published On:Jumaat, 22 Mac 2013
Posted by RUDI ZONE

Ulasan Filem: The Croods



Sinopsis

The Croods (2D) (English)
A computer-animated film from DreamWorks Animation set in the prehistoric era, when a man's position as Leader of the Hunt is threatened by the arrival of a prehistoric genius who comes up with revolutionary new inventions like fire. Surviving in a volcanic world is tough enough, but caveman Grug (Cage) gets a rude awakening when an earthquake forces him to leave behind the only world he knows. With his family in tow, he ventures out into the volatile world in search of a new home. The situation becomes even more complicated when Grug's eldest daughter, Eep (Stone) falls for a nomad (Reynolds) they encounter on their dangerous journey, whose quirky and imaginative search for 'tomorrow' is at odds with Grug's reliance on the traditions of yesterday.
Classification: P13
Genre: Adventure / Comedy / Animation
General Release Date: 21 Mar 2013
Running Time: 1 Hour 38 Minutes
Distributor: 20th Century Fox
Cast: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Catherine Keener, Emma Stone
Director: Kirk De Micco, Chris Sanders

Review
by Wilson Chong

Star Rating:
Overall:
Cast:
Plot:
Effects:
Cinematography :

Watch this if you liked: “The Flintstones” and “Ice Age”

There is an age-old debate in humanity on the concepts of conservativeness against innovation. Thankfully, we do not need to be philosophers to watch the fight between these two concepts. "The Croods" has done a great job depicting that fight for us in animation form.

The film starts off by introducing Eep and her family, called the Croods, hence the film's title. We have Eep, the rebellious teenage daughter; Grug, the patriarch of the family; Ugga, Grug's dutiful wife; Thunk, the airhead son; Gran, Grug's mother-in-law and Sandy, the ferocious youngest child. They are all cavemen living in the Stone Age era. They hunt for food and hide in their cave from large predators. However, Eep is tired of their lifestyle that frowns upon all things new. It is Grug's personal mantra that curiosity is bad. One day, Eep meets Guy, an inventor who warns them of 'The End', a natural phenomenon which alters the landscape drastically. Grug, who represents conservativeness, is constantly at odds against Guy, who represents innovation.

The film has many values which can be applied in reality. The film talks about fear and embracing changes. Grug is afraid of everything new because he is afraid these new things will harm his family. Grug's negative perception of innovation changed to positive by the end of the film. Furthermore, the film speaks about the importance of family. A particular touching scene of the movie is Grug's reunion with his family after he crossed over from the other side.

The film replicates a real family's dynamics between each other. The father figure struggles with the teenage daughter. The father figure hates the mother-in-law. The father figure tries to stop the teenage daughter from dating. The only difference from reality is the many fantastical creatures they encounter in their adventures.

The creatures featured in the film are not your average animals. From flying turtles, elephant mice, piranha birds, giant sabre tooth tiger, walking whales, carnivorous plants, crocodile dog to the talking sloth named 'Belt', viewers will be amazed by these Prehistoric animals.

In conclusion, "The Croods" is a feel-good film suitable to be watched by the whole family. Adults will laugh at the jokes while children will enjoy the animation. A win-win situation for both sides.
Cinema Online, 13 March 2013


ULASANKU:

Apa yang boleh aku katakan tentang filem animasi ni, OHSEM!!! Best sangat, memang tak nyesal tengok okey!!! Kepada bapak2 ibuk2 yang ada anak tu, harus angkut tengok sekali. Tapi kalau boleh anak yang berusia 13 tahun dan ke ataslah. Untuk elak bising dan menganggu ketenteraman orang lain. Masa nak nengok cerita ni tertanya2 jugak aku best ke cerita ni? Tapi bila tengok 5 minit pertama dah memang terbaek!! Walaupun ni cerita kartoon ala2 untuk kanak2 gitu sempena cuti sekolah, tapi orang dewasa pun digalakkan menengok jugak sebab filem ini mengisahkan kekeluargaan, kasih sayang, kesetiaan dan keharmonian. Kasih seorang ketua keluarga dan ayah kepada keluarga dan anak-anaknya.

Ada kelakar, suspens, sedih dan bestlah cerita ni. Kisah manusia zaman batu yang mengejar matahari. Gigih naik gunung semata-mata nak kejar mata hari. Sebab mereka ingat matahari tu benda yang dekat dan boleh disentuh. Masa mereka tercampak kedunia yang penuh keanehan tu, memang ohsem. Siapa director, dan pereka cerita ni memang terbaik. Imaginasi mereka memang cukup tinggi. Kalau nak tahu kisahnya lebih lanjut korang kena tengok sendiri. baru boleh dapat rasa apa yang aku rasa masa menonton filem ni. Dinasihatkan tengok kat MBO, subtitle dia lebih cantik dan digital. Tak macam kat tempat lain, subtitle macam guna mesin taip jek..

Dari 5 bintang aku kasi 4.98759485 bintang. Best!!!

 




Tags: The Croods (2013) BBRip, The Croods (2013) CAM rip, The Croods (2013) DVDscr rip, The Croods (2013) DVDrip, The Croods (2013)HDTVrip, The Croods (2013) mkv rmbv avi, The Croods (2013) subtitles

Perhatian

Posted by RUDI ZONE on 8:49 PTG. Filed under , . RUDI ZONE tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial atau blog ini di bawah Akta 114A Keterangan 2012. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian kami.

By RUDI ZONE on 8:49 PTG. Filed under ,




Topics :

Change Background

Laman blog ini sesuai dilayari dengan paparan terbaik Mozila Firefox versi terkini dengan resolusi skrin 1280 X 1024.

Lain-Lain


DIARI

ARTIKAL

E-NOVEL

RESIPI

NOVEL PILIHAN

SHARING

HIBURAN

INFO

Popular Posts

Statistic:
Segala kandungan di dalam blog ini dilindungi oleh:
DMCA.com DMCA.com