Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 22 Jun 2013

Ulasan Filem: Monsters University

Jumlah Pembaca Ulasan Ini:






ULASANKU: Lucu dan Comel - itu yang aku gambarkan untuk filem ini. Seperti sedia maklum, filem ni kesinambungan dari filem Monster, Inc. yang terlah ditayangkan sekitar tahun 2001 kalau tak silap. Wah... masa tu aku form 3, dah lama jugaklah kan? Hahaha... Monsters University adalah kisah 'flash back'  hidup Mike dan Sulley sebelum mereka jadi pengerun yang paling hebat dalam Monsters Inc.

Menonton filem ini anda akan tahu sejarah hidup yang berlaku di antara Mike dan Sulley termasuk si cicak kobeng tu. Bagaimana mereka boleh bermusuh dengan si cicak tu. Semuanya diceritakan dalam filem ni. Kelakar, memang kelakar. Biasalah, filem yang ditarget untuk kanak-kanak dan remaja, so, bersesuaianlah jalan ceritanya untuk golongan tersebut.

Kelainan? Tak ada. Keterujaan, sedikit sahaja. Suspens? Mestilah ada. Masa kumpulan O.K. nak bergelar juara dalam pertandingan pelajar penggerun terbaik. Ada sedihnya tapi tak terlalu sedih. Gaya animasinya sama seperti animasi-animasi yang lain. Cuma di awal cerita aku tak pasti apa motifnya ada kisah 'The Blue Umbrella' tu...

Dari 5 bintang aku kasi 4 bintang. :)




Tags: Download Monsters University(2013)CAMrip, Monsters University(2013) TS rip, Monsters University(2013) DVD Scr rip. Monsters University(2013) DVD rip, Monsters University(2013)Bluray rip, Monsters University(2013) .mkv .avi .mp4 .rmbv , Monsters University(2013) 720p, Monsters University(2013) 1080p, Monsters University(2013) subtitles

Mantap