Dikuasakan oleh Blogger.

Sabtu, 29 Mac 2014

Tonton: SEJOLI (2014)


Wahhh... Cerita ni memang kelakar. Komedi romantik walaupun macam ada sedikit janggal bila hubungan Maya dgn Bront tetiba macam 'mesra alam' secara tiba-tiba selepas bercuti kat Phuket katanya. Selamat menonton!

Sinopsis:

SEJOLI Lakonan Remy Ishak & Maya Karin. Filem SEJOLI membawa penonton mengikuti perjalanan Joe (Bront Palarae) ke Phuket setelah hancur hatinya akibat ditinggalkan Nita (Izara Aishah). Semasa hendak bertolak ke sana, Joe bertemu dengan Gina (Maya Karin) yang turut ke Phuket selepas ditinggalkan kekasihnya Hardy (Remy Ishak). Selepas berlaku beberapa insiden yang menyatukan mereka, mereka mendapat tahu bahawa mantan kekasih mereka, Nita dan Hardy sedang bercinta.

Mereka berpakat untuk membantu antara satu sama lain bagi melupakan bekas pasangan masing-masing, tapi dalam pada masa yang sama mereka masih gagal untuk melupakan bekas pasangan mereka. Dan, apabila mereka mendapat tahu yang Nita akan berkahwin dengan Hardy, mereka bercadang untuk merosakkan perkahwinan tersebut sebagai jalan untuk mendapatkan semula bekas pasangan masing-masing.

Pelbagai taktik kotor dilakukan oleh Joe dan Gina dengan harapan hubungan Nita dan Hardy akan berakhir bersama bantuan sahabat baik mereka Lola (Dira Abu Zahar) dan Tompy (Azad Jazmin) sehingga tibanya hari pernikahan Nita dan Hardy.

Berjayakah misi mereka? Dapatkah hubungan cinta yang lama dikembalikan?Nota Kaki*: Video di atas diambil dari sumber Google Doc. Kami hanya kongsikan sahaja. Jadi, andai video ini sudah tidak bisa dimainkan lagi atas sebab-sebab tuan punya file sudah memadam video di atas itu adalah diluar kuasa kami. Kami juga tidak bertanggungjawab atas pelanggaran hak cipta. Sekian, harap maklum.


Mantap