Dikuasakan oleh Blogger.

Selasa, 2 Jun 2015

Engkau - Dato' Siti Nurhaliza (Lirik Lagu & Demo Lagu Penuh)


Lama dah tak post apa-apa dekat blog yang dah bersawang ni. Post kali ni iols nak post lirik lagu dan lagu penuh versi demo untuk salah satu lagu baru yang bakal dimuatkan di dalam album terbaru Dato' Siti Nurhaliza untuk tahun 2015 ni. Tak pasti albumnya konsepnya apa. So far lagu-lagu yang dia show off dekat IG beluau @ctdk ada dua. Kedua-duanya lagu slow ala2 lemau gitu. Hope banyakanlah lagu rancak dalam album baru kali ni. Fragmen tahun lepas satu aje lagu rancak, Warna Dunia tu. Lain??? Slow gituh.. Ala2 tak semangat. Sungguh pun begitu Album Terbaik AIM... ko mampooo???

Lagu yang berjudul ENGKAU ni iols tak pasti lagu baru atau lagu lama sebab.... dah ada lagu ni versi nyanyion artis Indonesia di internet. Macam mana tuh? Senasib dengan lagu GALAU ke apa?  Asalnya, iols macam tak dapat nak cam lagu tu. Tapi bila dengar balik melodi dan liriknya SEBIJIK.. terus ilos tepuk dahi lalu berkata dalam hati. Eh! DCT ni memang suka beli lagu yang tak femes dekat Indonesia lepas tu femeskan dekat Malaysia ke apa? Ke... tak mampu nak beli lagu yang berkualiti dan eksklusif? Entahlah... sama2lah kita nantikan albumnnya nanti.

Lagu ni ciptaan Ade Govinda... pencipta lagu TERBAIK BAGIMU... seperti lagu Terbaik Bagimu, DCT pun tukar tajuk asal lagu ENGKAU ni. Kalau lagu TERBAIK BAGIMU tajuk asalnya MASIH KURANG. Untuk lagu ENGKAU ni.. tajuk asalnya adalah KU MAHU CINTAMU. Hebat tak iols dapat info? Kalah wartawan Malaysia.

Sedikit kecewalah sebab DCT nyanyikan lagu yang dah retis Indonesia nyanyi. Kenapa tak beli lagu yang eksklusif belum ada orang nyanyi? Kat bawah ni versi sikit lagu ENGKAU versi DATO' SITI NURHALIZA yang diambil dari IG beliau.




Begitulah versi sikitnya lagu ENGKAU ni. Dengar bersi penuh? Ada dekat video di bawah tu. Play sahaja. Liriknya sama dengan versi DCT tuh. Harap2 versi DCT akan lebih meletuplah. Okey? Disertakan juga lirik lagu ni.. Selamat menyanyai!


ENGKAU

Engkau... ada di tiap detikku
Membayangiku selalu
Fikirkanku


Engkau... buat hati jadi beku
Memaksaku untuk selalu
Merindu...

Apakah kau merasakan aku?
Aku memendam cinta padamu
Engkau mengalahkan segalanya...
Segala-galanya...

Aku tak tahu apa lebihmu
Tapi cinta ini membiusku...
Engkau lebih dari segalanya
Ku mahu cintamu..

Engkau... ada di tiap detikku
Membayangiku selalu
Fikirkanku..

Apakah kau merasakan aku?
Aku memendam cinta padamu
Engkau mengalahkan segalanya...
Segala-galanya...

Aku tak tahu apa lebihmu
Tapi cinta ini membiusku...
Engkau lebih dari segalanya
Ku mahu cintamu..

Cinta ini meyakini aku
Bahwa memang ada cinta yang sejati
Ini bukan sebuah mimpi
Tapi ini perasaan dari hati

Apakah kau merasakan aku?
Aku memendam cinta padamu
Engkau mengalahkan segalanya...
Segala-galanya...

Aku tak tahu apa lebihmu
Tapi cinta ini membiusku...
Engkau lebih dari segalanya
Ku mahu cintamu.. Ku mahu cinta...




Mantap